Cadı Fındığının Cilde Mükemmel Faydaları

cadı fındığının cilde faydaları

Cilt bakım rutininize sihirli dokunuşlar yapmak için doğal bir şeyler arıyorsanız, cadı fındığı sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Ciltteki gözenekleri küçültme ve iltihabı hafifletme konusunda etkili olduğu bilinen cadı fındığı, çeşitli güzellik ürünlerinin üretiminde zaten kullanılıyor. Cilt bakım uzmanları, cadı fındığının eşsiz özellikleri sayesinde, anti-enflamatuar ve anti-viral etkiler sağladığını belirtiyor. Peki, cadı fındığı cilde gerçekten faydalı mı? Kozmetik dolabınızda ona bir yer açmaya değer mi? İşte cadı fındığının cilde faydaları hakkında bilmeniz gereken her şey.

***Sponsorlu Reklamlar***

Cadı Fındığı Nedir?

cadı fındığı nedir

***Sponsorlu Reklamlar***

Cadı fındığı, Kuzey Amerika ve Asya’nın bazı bölgelerine özgü ağaç benzeri bir bitkidir. Genellikle bitkinin kabuğundan ve yapraklarından elde edilen cadı fındığı özü kullanılır. Bitki hasat edildikten sonra, kabuk ve yapraklar bitkinin kimyasal bileşiklerini ortaya çıkarmak için damıtılır.

Ne yazık ki, birçok bitki gibi cadı fındığının cilde faydalarını destekleyen çok az bilimsel çalışma var. Ancak oldukça ucuz olduğundan ve genellikle olumsuz etkilere neden olmadığı için (alerjiniz yoksa veya gül hastalığı gibi önceden mevcut bir cilt rahatsızlığınız yoksa), cilde faydaları denemeye değer olabilir.

Cadı Fındığının Cilde Faydaları

cadı fındığı cilde faydaları

1) Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır

***Sponsorlu Reklamlar***

Cadı fındığı güneşin UV ışınlarından ve hava kirliliğinin oksitlenmesinden kaynaklanan serbest radikal hasarını azaltmaya ve önlemeye yardımcı olan antioksidan etkilere sahip olabilir. Ayrıca, büzücü özellikle cildin daha sıkı görünmesini sağlayabilir.

2) Gözenekleri sıkılaştırır

Cadı fındığı, cilt hücrelerinin içindeki proteinlerin bir araya gelmesini sağlayan zengin bir daraltıcı bileşik kaynağıdır. Gözeneklerinizin geçici olarak daha küçük görünmesini sağlar.

3) Enflamasyonu azaltır

Cadı fındığı, içerdiği doğal tanenler sayesinde cilt kızarıklığı, cilt lekeleri ve tahriş olmuş görünümü geçici olarak azaltabilir.

***Sponsorlu Reklamlar***

4) Yağı emer

Cadı fındığı, aşırı yağın toplanmasına yardımcı olabilecek doğal bir büzücü görevi gören antioksidan olan tanenler bakımından zengindir. Bu yüzden cilt toniklerinde ve matlaştırıcı ürünlerde çok popüler bir bileşen olarak kullanılır.

5) Akne ile savaşır

Cilt bakım uzmanları, cadı fındığının yağ ve kızarıklığı azaltan bir büzücü olmasının yanı sıra, içerdiği tanenlerin antimikrobiyal özelliklerinin cilt üzerindeki bakteri büyümesini azaltabileceğini belirtiyor.

6) Gözaltı torbalarını hafifletir

Cadı fındığı, anti-enflamatuar ve büzücü özellikleri sayesinde şişliği azaltabilir ve göz altı alanını rahatlatabilir ve aynı zamanda bir sıkılaştırıcı etki sağlar.

7) Cilt tonunu iyileştirir

Cadı fındığının çeşitli özellikleri gözeneklerin görünümünü iyileştirdiğinden, iltihabı azalttığından ve cildi sıkılaştırdığından, bu yetenek üçlüsü daha eşit bir cilt tonu elde edilmesine yardımcı olur.

***Sponsorlu Reklamlar***

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here